Nota de Premsa: neix Aventura Literària

Francesc Roma publica una trilogia sobre la Guerra Civil a l’Alt Congost

L’obra inicia la seva Aventura Literària

Francesc Roma i Casanovas, historiador i sociòleg de Sant Martí de Centelles, acaba de publicar tres llibres sobre la Guerra Civil als pobles de l’Alt Congost.

En el primer –La guerra oblidada a l’Alt Congost, 1936-1950- es recull la història general des de 1936 fins a finals dels anys quaranta, resseguint els principals fets que varen tenir lloc a la rereguarda, i fent èmfasi especial en el fenomen dels amagats, i l’ocupació militar per fer front als maquis que va tenir lloc durant els anys quaranta.

El segon volum duu per títol Matagossos, i està dedicat a fer la biografia de Pere Serra i Pou, nascut a Aiguafreda, membre del comitè revolucionari de l’Abella i assassí confés de tres persones. En Matagossos va tenyir de vermell la història d’Aiguafreda i Sant Martí de Centelles amb atemptats amb bomba i a mà armada fins que l’any 1947 va morir a mans de la Guàrdia Civil.

Finalment, La guerra de silencis recull totes aquestes informacions per fer-ne una versió novel·lada en què la Laura -una jove estudiant d’història- ha d’analitzar aquests fets i fer-ne una tesi doctoral, això si abans aconsegueix sobreviure.

La publicació d’aquestes tres obres s’emmarca dins del projecte Aventura Literària, amb què Francesc Roma es vol donar a conèixer com a autor de ficció. La idea és que les persones que hi estiguin interessades puguin llegir més del vuitanta per cent de l’obra de forma gratuïta (en format digital) i, si els agrada, puguin optar a comprar la versió completa (en format digital o en paper), que inclou també el final de l’obra.

El projecte s’ha fet amb la col·laboració de Bubok Publishing i els llibres només es poden comprar a l’adreça http://fromac.bubok.es/

Francesc Roma i Casanovas va néixer a Sant Martí de Centelles, on viu actualment, després de residir durant tres dècades al Vallès Oriental. Ha estudiat història, sociologia i geografia i ha fet de professor a diferents universitats. Darrerament (agost de 2014) ha estat distingit amb el premi Serret de Literatura Rural, després de rebre el Premi Plana de Vic i la Placa d’Honor de l’Agrupació Excursionista de Granollers l’any 2011. Compta amb 50 entrades al Catàleg Col·lectiu de les Universitats Catalanes, a banda d’algunes obres d’autoedició que no hi són incloses.

Deixa un comentari

Filed under Aventura literària

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s